Seal of my Sixth Sense

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 08:45

 Smash '68 s'-Heerenberg

In het Sportcomplex

't Montferland verdeelde ik mijn adembenemend spel. Ik was echt nog moar 'n klein waskuupke, razendsnel, superslim en met veel tact dat menneke. Wat ik ongelofelijk leuk vond, samen te spelen met waskuupinnekes, die me uiteraard bij de les hielden. Aan het begin van mijn sportcarrière, snapte ik maar niet dat ik op een gegeven moment de beurt moest afgeven, met dit mooie balspel, net even anders dan basketbal.

Dat was Feal Willy ©

Bram Vermeulen ©

"Het eeuwig jongenshart"

Haute Couture & jarig in 1980

Blouse van C&A Doetinchem

Corderoy Ribbroek Vaweco

Zeddamseweg 's-Heerenberg

gemêleerde sokken van Brons of Scholten?

De bruine schoenen zijn van Roberto Schoenen b.v

Kellenstraat 's-Heerenberg

 

 

19

Prof.Van der Leeuw

7041 WT=Willem & Thea

0834663482

 's-Heerenberg

 

In deze door Van Egteren gebouwde volksbuurt op het Lengelseveld in Sirrebarg, woonde naast die 9 van Baarsels, ook andere bijzondere families; te Braak, Heusinkveld, Dalstra, Dijkman, de familie van Tonnie Kniest, Kemperman, van Emden, de familie van Teuntje en Marco Hubers, Bekker, Jansen, (Foempa)Daals, (de Bok)Peters, Döring, de familie van Barrie Elting, Bolk, de familie van Henkie Elshof, Sommers, Roelofsen, Bouwman, de familie van vrouw en Meneer van Koot, Hendriksen, Ruikers, te Boekhorst, Visser, te Winkel, van Gessel, Hieltjes, Bosch, de familie van Peter en Charita Verstraete, Hall, de familie van Rudi Elting en nog veel meer minse & uiteraard mijn beste jeugdvriend Eduard Messing. Wat ik zo fascinerend vond dat ze veel dieren hielden zelfs op zolder, waaronder vogels, eekhoorns en schildpadden. De kinderen thuus, hadden allemaal prachtige bijnamen: Eka, Pukkie, Saartje en Tanta.

Pa en Ma Messing verkochten ijsjes, achter de schuur vanuit een 'gigantische' diepvrieskist, in mien ogen van toen hé.Toendertied, IJsjes een momentje van het prille geluk wat ik kon vuulen...O.a vlaggesticks, raketjes en Cornetto...Heini, vader van Eka was soms een beetje ongeduldig, vooral as gezope had. Da'n moj now zegge wat vin ijsco ai wil, Willie. Echt gold weerd, en een intens lieve man en vader. Moar as 't um te völ werd dan zei hi-j moj een 'mes' tussen de ribben, Eka en ik keken mekaar dan aan, we motte now echt wegweze, dus gaon.

Als ik Eduard opging halen 's ochtends voor de leagere school, sloekte hij op de nuchtere maag al mokke koffie, met veel Friesche vlag  dat mochten we thuus echt nog nie, 't maakte zoveel indruk op mien. Ik voelde me altijd zo welkom bij hen, vooral blij en opgelucht dat ik van mijn eigen huis weg was.

Heja, de moeder van Eka vroeg dikwijls om vulnistoeten te halen, bij de DS plastic-fabriek naast de stickerfabriek Kolibrie, die waren gratis en stevig. Het waren de verpakkingen van plastickorrels, de grondstof voor m.n het bestek, bekers en andere toepassingen, wat ze op grote schaal vervaardigden en mn. exporteerden. Op enkele plekken in de buurt werd thuus hard gewerkt, om dat grei in te pakken. Bij de moeder van Eka, maar b.v ook bij Christien de moeder van mijn buurjongen Jurgen, de schuur stond dan vol met dozen, die gebracht werden en weer keurig geSeald ingepakt opgehaald.

Mooie herinneringen aan kleurrijke families. Eduard & Pa, rust zacht Jonges. Amen, Willy ©

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.