WRAP mmmm Heerlijk

Jippie, na een intense 5-daagse training ben ik nu co facilitator voor de WRAP® cursus. Ik ga deze met een collega in mijn stagejaar geven. Ik ben zo trots en verguld, heb echt het gevoel een Vierdaagse gelopen te hebben, wauw. Ook in Nijmegen.

Lees meer »

Jeanne 's 100ste verjaardag

Vandaag is mijn Scrabbelaartje precies honderd jaar, gisteren heb ik haar verrast met een bezoekje onder genot van een borreltje bij een prachtig draaiorgel hier op de Geitenbult.

Lees meer »

Geluksknikkers op blauwe maandag 2023

Ik hofde dur echt niks vur te doonIk keek nar boete en ik gingOp mien zelfde alde schoonEn ik deej gewoen mien dingOet ut niks begos dun daagUn tas koffie beej de krantDi vur meej op dun taffel laagIk ging blind op mien verstand

Lees meer »

Welterusten meneer de President

Meneer de president, welterusten. Slaap maar lekker in je mooie Catshuis. Denk maar niet te veel aan al die verre kusten waar uw jongens zitten, eenzaam, ver van thuis. Denk vooral niet aan die zesenveertig doden, die vergissing laatst met dat bombardement. En vergeet het vierde van die tien geboden die u als goed christen zeker kent. Denk maar niet aan al die jonge frontsoldaten eenzaam stervend in de verre tropennacht. Laat die weke pacifistenkliek maar praten, meneer de president, slaap zacht. Droom maar van de overwinning en de zege, droom maar van uw mooie vredesideaal dat nog nooit door bloedig moorden is verkregen, droom maar dat het u wel lukken zal dit maal. Denk maar niet aan al die mensen die verrekken, hoeveel vrouwen, hoeveel kinderen zijn vermoord. Droom maar dat u aan het langste eind zult trekken en geloof van al die tegenstand geen woord. Bajonetten met bloedige gevesten houden ver van hier op uw bevel de wacht voor de glorie en de eer van het vrije westen. Meneer de president, slaap zacht. Schrik maar niet te erg wanneer u in uw dromen al die schuldeloze slachtoffers ziet staan die daarginds bij het gevecht zijn omgekomen en u vragen hoe lang dit nog zo moet gaan. En u zult toch ook zo langzaamaan wel weten dat er mensen zijn die ziek zijn van geweld, die het bloed en de ellende niet vergeten en voor wie nog steeds een mensenleven telt. Droom maar niet te veel van al die dode mensen, droom maar fijn van overwinning en van macht. Denk maar niet aan al die vredeswensen. Meneer de president, slaap zacht.

Lees meer »

Vrijdag de 13e 2023

Augen aufDas hier ist dein LebenNur du kannst es bewegenAugen aufLiebe wird dich tragenDein Herz wird lauter schlagenWenn du gibst, wenn du liebstWenn Mut deine Angst besiegtJa wenn du liebst, wenn du gibstDie Welt wird Liebe tragenUnd kann ein Herz für alle schlagen?

Lees meer »