'Gevulde zonnetjes',(perziken) echt lekker, een snel en makkelijk nagerecht

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-07-2010 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

 

  • een zonnetje in de lente herfst, winter, zomer,

 

Bereiden

Ingrediënten # 8 halve perziken (2 kleine blikken a 410 g) # 1 zakje vanillesuiker # 1 eetlepel vloeibare honing # 2 bekertjes Griekse yoghurt (a 150 g) # 8 Kanellys (koekjes) Bereidingswijze 1. Laat de perziken goed uitlekken in de zeef. Drink het sap lekker op! 2. Roer intussen de vanillesuiker en de honing door de yoghurt. Verkruimel 4 kanellys. Schep de koekkruimels door de yoghurt. 3. Snij van de bolle kant van de perziken een heel klein kapje af. Op die platte kant kunnen de perziken nu makkelijk rechtop blijven staan. Zet op elk bordje twee perziken. Snij de perzik kapjes in kleine stukjes en roer ze door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in het gat van de perzik. 4. Breek de kanellys doormidden en leg ze op de perziken. Of leg ze er naast.

Lydia Tuijnman ©