'Gevulde zonnetjes',(perziken) echt lekker, een snel en makkelijk nagerecht

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten

 

  • een zonnetje in de lente, herfst, winter, zomer,

 

Bereiden

Ingrediënten # 8 halve perziken (2 kleine blikken a 410 g) # 1 zakje vanillesuiker # 1 eetlepel vloeibare honing # 2 bekertjes Griekse yoghurt (à 150 g) # 8 Kanelly's (koekjes) Bereidingswijze 1. Laat de perziken goed uitlekken in de zeef. Drink het sap lekker op! 2. Roer intussen de vanillesuiker en de honing door de yoghurt. Verkruimel 4 kanelly's. Schep de koekkruimels door de yoghurt. 3. Snij van de bolle kant van de perziken een heel klein kapje af. Op die platte kant kunnen de perziken nu makkelijk rechtop blijven staan. Zet op elk bordje twee perziken. Snij de perzik kapjes in kleine stukjes en roer ze door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in het gat van de perzik. 4. Breek de kanelly's doormidden en leg ze op de perziken. Of leg ze er naast.

ik kin er oere noar luistere



 

Recept romige mosterdsoep – Lunch of voorgerecht

 

Dit recept voor romige mosterdsoep is eenvoudig te maken en bevat weinig ingrediënten. De romige mosterdsoep kun je als lunch eten of serveren als voorgerecht. Het lekkerste is om grove mosterd te gebruiken, omdat de mosterdzaadjes dan leuk ogen in de soep. Je kunt het ook met fijne mosterd maken, maar dan wordt de smaak wel wat anders. Het onderstaande recept is geschikt voor vier personen.

 

Ingrediënten romige mosterdsoep

  • 1 liter water
  • 1 (groente) bouillonblokje
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 250 ml kookroom
  • een handje spekblokjes (of enkele plakjes ontbijtspek)
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • peper en zout

 

Bereidingswijze romige mosterdsoep

Voor de romige mosterdsoep beginnen we eerst met het maken van een roux. Dat lijkt misschien spannend, maar dat valt reuze mee! Zet een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de boter toe. Laat de boter even bakken tot het stopt met bruisen. Zet het vuur laag en voeg de (gezeefde) bloem toe. Roer het met een houten lepel goed door elkaar en bak het enkele minuten terwijl je blijft roeren.

Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door tot het opgenomen is. Als je al het water hebt toegevoegd en het is mooi gebonden, verkruimel je het bouillonblokje boven de pan en roer weer goed door.

Bak in een steelpannetje de spekjes uit tot de mooi krokant zijn. Je kunt ook plakjes ontbijtspek bakken en deze later in kleine stukjes snijden of breken. Ga onder het bakken van de spekjes verder met de soep.

Voeg de vier eetlepels grove mosterd toe en roer goed door. Doe dan hetzelfde met de slagroom. Proef of de romige mosterdsoep goed op smaak is en voeg naar wens peper en zout toe. Schep de romige mosterdsoep in soepkommen en strooi als laatste de spekjes over de soep.

Eet smakelijk!