Rood

In de kleur rood komen haast alle karaktereigenschappen samen, van zowel goed als kwaad. Denk aan warmte, woede, ruwheid, levendigheid, kracht, liefde, passie, vuur, bloed, extreme emoties en strijd.

Oranje

Oranje de kleur is die het meest wordt gekoppeld aan amusement, het ongewone, warmte, vuur, energie, activiteit, gevaar, smaak en aroma en de herfst.

Geel

Geel wordt daarom vaak gezien als de kleur van wijsheid of rede, amusement, zachtmoedigheid, humor, geluk en spontaniteit, maar ook met dubbelhartigheid, jaloezie en hebzucht. Het staat ook voor de lente met de opkomende gele Narcissen. In de heraldiek wordt goud (metaal) in geel aangegeven

Groen

Groen wordt geassocieerd met genezing, gezondheid en balans. Deze positieve kleur zorgt voor balans, vernieuwing en veiligheid. Door groene kleding of accessoires te dragen straal je vertrouwen en harmonie uit.

Blauw

Blauw is de perfecte assertieve kleur. Het staat voor stabiliteit en kracht, doordat het geassocieerd wordt met de lucht en de oceanen. Die staan voor betrouwbaarheid, wijsheid, loyaliteit, expertise en eerlijkheid. Met blauw straal je daardoor uit dat je weet wat je doet en dat je betrouwbaar bent.

Indigo

Indigo is heel diepblauw en staat voor zuivere kennis; het is een heel sterke en waardige kleur om te dragen. Indigo maakt contact met het niveau van ons onderbewuste en onze kracht om dingen aan te voelen, ook al hebben we geen concreet bewijs. Het is ook de kleur van mysterie en magie.

Violet

De kleur violet heeft betrekking op de fantasiewereld, en een behoefte om te ontsnappen aan de praktische kanten van het leven. Het is de dagdromer die ontglipt aan de werkelijkheid. Violet moedigt creatieve bezigheden aan en zoekt inspiratie en originaliteit door zijn creatieve ingevingen.